Lyžování Nassfeld a Weissbriach - hotel*** Brunnwirt, AKCE skipas Weissbriach zdarma / č.2252 - CK Turista

Lyžování Nassfeld a Weissbriach - hotel*** Brunnwirt, AKCE skipas Weissbriach zdarma / č.2252

č. 2252

Kouzelné lyžování v Alpách ve střediscích Nassfeld , Zettersfeld a Weissbriach poblíž italských hranic s příznivým počasím. Skvělé ubytování v krásném, výtečně hodnoceném hotelu*** Brunnwirt, jen 20 minut jízdy od slavného Nassfeldu , 45 minut od pohádkových Lienzských Dolomit a pouze…

4 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy polopenze 01.02.2018 cena od: 4 880
Kouzelné lyžování v Alpách ve střediscích Nassfeld, Zettersfeld a Weissbriach poblíž italských hranic s příznivým počasím. Skvělé ubytování v krásném, výtečně hodnoceném hotelu*** Brunnwirt, jen 20 minut jízdy od slavného Nassfeldu, 45 minut od pohádkových Lienzských Dolomit a pouze 400 m od lyžařského střediska Weissbriach. Hotel leží v romantickém alpském letovisku Weissbriach s vlastním, menším lyžařským areálem. Ten sice nemůže konkurovat velikostí a nabídkou známým resortům, ale pro hosty hotelu je zde lyžování zdarma! Nebudete sice ubytování v obřím resortu vedle vysokohorské lanovky, ale zato získáte lyžařský pobyt podstatně výhodněji (především přímo v Nassfeldu jsou ceny více než horentní) a můžete plně využít TOP skipas Korutany. Největší zájem je samozřejmě o populární Nassfeld (vzdálen 20 km, cca 20 minut jízdy autem údolím bez stoupání, bezplatný skibus před hotelem). V Nassfeldu najdete přes 110 km excelentních sjezdovek, 16 lanovek, 16 vleků a to vše ve výšce 1 000 – 2 000 m. Necelých 45 minut jízdy se nachází nádherné vysokohorské (výška až 2 300 m) středisko nad letoviskem Lienz - Zettersfeld. Jsou zde 4 lanovky, několik vleků a 30 km sjezdovek s kouzelným výhledem na nezapomenutelné štíty Dolomit (ráj pro filmaře a fotografy). V případě velice nepříznivých sněhových podmínek (pro Nassfeld a Dolomity velmi neobvyklé) za necelou hodinu dojedete na známý ledovec Mölltal (ten vše jistí sněhem). Populární je kousek od hotelu (cca 300 m) ležící menšího lyžařského středisko Weissbriach. Je zde sice jen 4,5 km sjezdovek, 2 dlouhé vleky, jeden kratší dětský vlek a dětský koberec, ale na své si zde přijdou všichni lyžaři. Weissbriach je domovským střediskem známého sjezdaře Maxe Franze, který obě místní delší sjezdovky (každá cca 1,5 km dlouhá, obě výborně upravované) stále navštěvuje. A jak se říká, darované sjezdovce na délku nehleď, vždyť zde hoteloví hosté lyžují v rámci AKCE úplně zdarma. Jednoduše, ve Weissbriachu se nabízí skvělá lyžařská dovolená v Alpách za velmi příznivou cenu.

SUPERAKCE: to však není vše, co hoteloví hosté mohou získat. Pokud si zakoupí standardní celotýdenní pobyt, získají jednodenní skipas na Nassfeld (běžná cena 47€) také zdarma!

DOPORUČENÍ: Na základě dlouholetých zkušeností se středisky v okolí Nassfeldu můžeme doporučit výhodný lyžařský program, plně využívající místních nabídek.

„EXPERTI A ZÁVODNÍCI“: zde velký výběr není, tito superlyžaři budou zřejmě jezdit pouze v Nassfeldu, případně Lienzských Dolomitech. Weissbriach, i když zde lyžuje třetí nejrychlejší muž světa MS 2017 zřejmě příliš nevyužijí.

„NORMÁLNÍ LYŽAŘI“:
>> KRATŠÍ POBYTY - zde je možno využít prvý den lyžování zdarma (na kvalitní rozlyžování) ve Weissbriachu, na další dny si pořídit skipas na Nassfeld, který platí i na úžasné Lienzské Dolomity, ledovec Mölltal, Goldeck apod. V den odjezdu pak opět využít lyžování zdarma. Po „zabalení“ je možno vyrazit na půldenní lyžovačku zdarma ve Weissbriachu, po ni se převléci (po domluvě možno v hotelu) a odpoledne vyrazit domů. Weissbriach je vzdálen jen 16 km od rychlostní silnice, která navazuje na dálnice jež Vás dovedou na naše hranice.
>> TÝDENNÍ POBYT - tady je situace jednoduchá. Prvý den rozlyžování ve Weissbriachu, druhý den Nassfeld (jednodenní skipas zdarma), na následující dny zakoupit TOP skipass Nassfeld – Dolomity a před odjezdem (pokud zbydou nějaké síly) se krátce sklouznout ve Weibriachu (opět zdarma) a odjed domů.

„REKREANTI A RODINY S MENŠÍMI DĚTMI“: v tomto případě je možností více. Zřejmě málokdo by lyžoval pouze zdarma ve Weissbriachu (i když někteří zahraniční rekreanti takto činí), tudíž je možno vhodně kombinovat rekreaci na čerstvém vzduchu, výbornou kuchyni, lyžování zdarma na místním středisku s lyžováním v okolních superareálech. V případě týdenního pobytu všichni obdrží zdarma jak týdenní lyžovačku ve Weissbriachu, tak den v Nassfeldu.

Dále v okolí:
- osvětlená sáňkařská dráha
- 40 km tras na běžky
- bruslení na jezeře Weissensee (6 km)

Skimapa - Nassfeld
Skimapa - Lienzské Dolomity středisko Zettersfeld
Ceník skipasů - Nassfeld (platný i na Lienzské Dolomity, Mölltal a další střediska)

„MALÝ WEISSBRIACH VE VELKÉ KOSTCE“
Skimapa - Weissbriach
* 4,5 km sjezdovek (perfektní úprava)
* 2 dlouhé kotvové vleky
* 1x kratší talířový vlek
* dětský lyžařský koberec
* špičková lyžařský škola
*sněžná děla
*půjčovna lyžařského vybavení (sleva pro hotelové hosty)
* osvětlená sáňkařská dráha
* rázovité chaty s občerstvením
* přes 30 km běžeckých tratí

Začínaly zde lyžařské hvězdy jako Max Franz, Werner Franz a Bernhard Flaschberger
Speciální nabídka místní lyžařské školy (vyřizuje se na místě):
3 denní kurz: 90€
5-denní kurz: 120€
10% sleva na půjčení lyží

Ubytování

  • POLOHA: Hotel*** Brunnwirt - krásný, rodinný hotel leží v letovisku Weissbriach, nedaleko slavného Nassfeldu, obklopen kouzelnými štíty Jižních vápencových Alp. Je to centrum lyžování (menší lyžařské středisko, 40 km běžeckých tratí, turistiky i kulinářství. V hotelu ochutnáte lokální speciality a produkty místní farmy. Ubytování i strava je velice dobře (přímo skvěle) hodnoceno v internetových recenzích. Před zastávka skibusu na Nassfeld (zdarma). K lyžařským vlekům cca 400 m.
  • VYBAVENÍ: V Brunnwirtu najdete mimo vyhlášené restaurace také stylovou korutanskou jizbu s kachlovými kamny, hrací místnost pro děti, kulečník, minihorolezeckou stěnu, menší wellness centrum s finskou saunou, parní lázní a infrakabinou. Před hotelem parkoviště.
  • POKOJE: Dvoulůžkové pokoje - pěkně vybavené, prostorné, převážně dřevem obložené pokoje, 2 lůžka, některé pokoje větší s 1 – 2 přistýlkami: všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou se sprchou nebo vanou/WC, kabelovou TV, fénem, tresorem. Pokoje mají připojení na internet, část pokojů je s balkonem.
  • Stravování

    polopenze
  • snídaně formou bohatého, korutanského bufetu
  • večeře výběr ze 2 – 3 menu o 4 chodech (plus salátový bufet)

  • Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 530 km
  • z Prahy 560 km
  • z Ostrava 700 km
  • Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    V CENĚ

    • Ubytovánídélka dle výběru
    • polopenze - viz. popis
    • sauna a parní lázně
    • skipas na středisko Weissbriach na celý pobyt (v období od 10.3. může být provoz omezen)
    • pro celotýdenní pobyt jednodenní skipas na Nassfeld
    • skibus na Nassfeld (3x denně, dle jízdního řádu)
    • Wifi v celém hotelu
    • parkování
    • láhev minerálky na pokoji
    • jednou týdně grilparty z domácích surovin a vycházka s horkým punčem
    • 10% sleva na půjčení lyžařského vybavení v místní půjčovně
    • Pojištění CK proti úpadku
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • Lázeňská taxa: 2,2€/den/osoba
    • komplexní cestovní poj. včetně pojištění storna (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    PŘÍPLATKY

    • 1lůžkový pokoj/noc (příplatek: 100 Kč)

    SLEVY

    • dítě do 3 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) = zdarma
    • dítě do 13 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) = sleva 50%
    • junior do 17 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) = sleva 25%
    Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    Vysvětlivky

    • D: osoba v 2-lůžkovém pokoji (v některých možnost přistýlky) / os.

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky