Lyžování a wellness Julské Alpy - hotel**** Savica, skipas a aquapark v ceně /č.3003 - CK Turista

Lyžování a wellness Julské Alpy - hotel**** Savica, skipas a aquapark v ceně /č.3003

č. 3003

Oblíbený autobusový lyžařský zájezd s wellness na Bled pro milovníky romantiky, lyžování, rekreace a termálních bazénů. Nejsou zde gigantická lyžařská střediska, ty místní největší patří mezi dobré střední. Nachází se v okruhu cca 40 km od známého letoviska a lázní Bled . Další výhodou…

5 - denní zájezd země: Slovinsko
autobusem polopenze 01.02.2023 cena od: 9 180
Oblíbený autobusový lyžařský zájezd s wellness na Bled pro milovníky romantiky, lyžování, rekreace a termálních bazénů. Nejsou zde gigantická lyžařská střediska, ty místní největší patří mezi dobré střední. Nachází se v okruhu cca 40 km od známého letoviska a lázní Bled. Další výhodou čarokrásného Bledu je jeho „poměrná“ blízkost od nádherných italských lyžařských středisek Tarvisio a vysokohorské Sella Nevea. Pro příznivce wellness a velmi dobrého lyžování za velmi výhodnou cenu je zde vše, co hledají. Zájezd je připraven tak, aby vyhověl lyžařům, kteří mohou po lyžování navíc dobře relaxovat v bazénech, wellness centrech a prohlédnout si kouzelný, vánočně vyzdobený Bled (hrad, jezero). Je zaměřen na návštěvu největších okolních středisek, na které platí místní superskipas Julské Alpy. S výhodným superskipasem Julské Alpy lyžujeme například na vysokohorském skicentru Krvavec (přes 30 km sjezdovek ve výšce 1.450 m až téměř 2.000 m, kabinová lanovka, 6 sedačkových lanovek, několik vleků) s nejlepšími sněhovými podmínkami ve Slovinsku a množstvím sněhových děl. Novinkou je možnost vysokohorského lyžování poblíž ledovce v italsko-slovinském středisku Sella Nevea - Bovec. Je to nejvýše položené lyžařské středisko v Julských Alpách na hranicích Slovinska a Itálie. Lyžuje se ve výšce až 2.300 m, jen 2 km od sjezdovek se nachází malý ledovec Kanin (dostupný jen horolezcům a skialpinistům). Středisko je obklopeno ze tří stran impozantními štíty. Samotný štít Kanin má „jen“ 2.587 m (pod ním leží miniledovec Kanin), na severu se tyčí Mangart 2.677 m (třetí nejvyšší vrchol Slovinska) a na východě Montasio 2.754 m (druhý nejvyšší štít Julských Alp). Lyžuje se zde mezi majestátními štíty a zdejší mikroklima umožňuje lyžování od začátku prosince do května. Celkově „dvojstředisko“ Kanin – Sella Nevea nabízí 4 kabinové lanovky (z toho jednu obří, vyhlídkovou pro 100 osob ve výšce nad 2.000 m), 5 sedačkových lanovek a 5 velků. Na italské straně, v Sella Nevea leží oficiální tréninkové středisko FIS. Můžete zde vidět trénink těch nejlepších borců. Díky těmto „borcům“ sice bývá závodní sjezdovka někdy uzavřená, ale „neprofesionální“ lyžaři mohou využít souběžně vedoucí červenou pistu. A když je možnost pustit se po závodní, to je pak teprve bomba. Skipas platí také na úžasné italské Tarvisio. Najdete zde 11 lanovek a cca 30 km sjezdovek v nadmořské výšce 800 – 1.800 m. Především ve svátečním období je nezapomenutelná návštěva pohádkového poutního místa s kostelíkem Monte Lussari ve výšce téměř 1.800m. Sjezdovka s vrcholu do údolí má převýšení 1.000 m, jeji absolvování je skutečným zážitkem. V závislosti na podmínkách (počasí, speciální skipasy) je možno navštívit také známé střediko Kranjska Gora (6 lanovek, 10 vleků, 30 km sjezdovek, pravidelné závody Světového poháru), nebo nejmodernější (ale vzdálenější) slovinské středisko Cerkno (6 moderních lanovek, 20 km sjezdovek).

Výhodou je, že náš superskipas umožňuje přizpůsobit program povětrnostním podmínkám. V případě mimořádně špatných sněhových podmínek můžeme více využít vysokohorský Krvavec a Sella Neveu. Pokud je sněhu a mrazu až příliš (také toto se v Julkách poměrně často stává) a situace na silnicích je nepříznivá (autobus by mohl díky špatnému stavu silnic nabrat podstatné zpoždění), náš autobus zamíří na Tarvisio. Alternativami je případně také Cerkno, nebo Kranjska Gora. Na základě momentálních podmínek přizpůsobuje program zájezdu organizátor.

Kouzelné jezero Bled a okolní hotely s termálními centry přitahují turisty, golfisty i lyžaře. Léčivé vlastnosti termální vody z Bledu jsou známy od roku 1818. Příznivě působí na pohybové ústrojí, pomáhají od bolesti kloubů (lyžaři vše určitě náležitě ocení). Ideální lyžařská dovolená v čarokrásném okolí letoviska Bled.

Skimapa Krvavec
Itálie: Skimapa středisko Tarvisio
Itálie: Skimapa středisko Tarvisio

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE

Program

1. den: Odjezd v 6.30 z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc a Brno do Rakouska, Slovinska (možnost zvolit dalších 9 nástupních míst). Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Slovinska. V pozdních odpoledních hodinách příjezd na ubytování do hotelu. Volný program, možná prohlídka Bledu, večeře, návštěva wellness centra Ziva s termálními bazény, bohatá večeře.
2. den: Ráno po snídani (cca kolem 8.15) odjezd na skicentrum Krvavec. Výjezd kabinovou lanovkou na nádherné vysokohorské plató ve výšce 1.450m. Celodenní lyžování ve výšce 1.450 m – 2.000 m. Kolem 17. hodiny příjezd do hotelu na koupání, případně procházku Bledem.
3. den: Brzy ráno po snídani (dle počasí a dalších podmínek) odjezd na italsko – slovinské vysokohorské lyžařské středisko Sella Nevea – Kanin, případně Krvavec, Cerkno, nebo Kranjskou Goru. Celodenní lyžování. V podvečer wellness, koupání a zábava na Bledu.
4. den: Ráno po snídani výjezd na italské kouzelné lyžařské středisko Tarvisio. Celodenní lyžování na nádherných sjezdovkách. Ve výšce 1.800m Vás čeká návštěva pohádkového poutního místa Monte Lussari s kostelem ze 16. století (alternativně např. Kranjska Gora, nebo Krvavec). V pozdní odpoledne odjezd přes Semmering, Vídeň, Brno, Olomouc na ostravsko.
5. den: Ve velice časných ranních hodinách příjezd do Ostravy (dle stavu silnic).
  • Pozn. program se přizpůsobí aktuálnímu stavu sněhu, počasí a sjízdnosti silnic (o případné úpravě rozhoduje po konzultaci s recepcí hotelu a dle zpráv informačních center a správy silnic vedoucí zájezdu).
  • Je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením.

  • Ubytování

  • POLOHA: hotel **** Savica Garni: nově renovovaný hotel ležící poblíž kouzelného jezera Bled, vedle (jen 70 m) hotelu RIKLI BALANCE**** superior, ve kterém najdete nádherné wellness centrum Ziva. Hotel Savica nabízí velmi dobré ubytování a výborné podmínky také pro rodiny s dětmi.
  • VYBAVENÍ: jídelna, ve které se podávají snídaně, menší aperitiv bar, hrací místnost a prostory pro děti, vstupní hala, parkoviště.
    Hoteloví hosté mají zdarma vstup (na 3 hodiny denně) do bazénové části wellness centra ZIVA (bazénový komplex, voda cca 30° C) ve vedlejším hotelu**** Rikli. Je zde termální bazén propojený s celoročním venkovním bazénem (s výhledem na jezero a hrad), tobogán, dětský bazén, vířivky, jacuzzi na terase, relaxační prostory. Za poplatek (pro hosty hotelu sleva) je saunové centrum.
  • POKOJE
    > dvoulůžkový pokoj s možností jedné přistýlky: sprcha/WC, kabelová TV, kab. přípojka na internet, tresor, minibar, balkón.
    > jednolůžkový pokoj: menší pokoj podobně vybavený jako 2L, často bez balkonu, k dispozici jen jeden pokoj na zájezd.
  • V případě exponovaných termínů je možná změna ubytování v ještě luxusnějších hotelích Park**** (luxusní, nově rekonstruovaný hotel přímo u jezera s krásným krytým bazénem, wellness, fitness a výbornou kuchyní, cca 250 m od hotelu Savica) nebo Rikli****.
  • Stravování

    Polopenze
  • snídaně formou bufetu v jídelně hotelu Savica
  • večeře formou neomezeného bufetu (saláty a výborné zákusky jsou zde samozřejmostí) podávaná ve velké restauraci hotelu**** superior RIKLI (v tomto hotelu naleznou zájemci další restaurace a bar).
  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 6.30 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska, Slovinska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace k nim jsou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • V CENĚ

    • Doprava autobusem
    • Každodenní doprava na sjezdovky a zpět
    • 3 x ubytování (ložní prádlo v ceně)
    • 3 x polopenze
    • Skipas/y 3 dny lyžování
    • Vstup do bazénové části wellness centra Ziva (denně na 3 hodiny)
    • Vedoucí zájezdu
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH
    • *je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením.

    CENA NEZAHRNUJE

    • pobytová taxa a místní poplatek cca 10€/os. (platba na místě)
    • Zdravotní doklady, testy aj. v případu aktuálního požadavku pro vstup do země a při návratu dle našeho MZV a úřadů navštěvované země. Tyto „budoucí“ možné náležitosti nejsou součásti ceny zájezdu/pobytu. Jejich zajištění a úhrada bude na účastníkovi.

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 150 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna + připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 435 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna BEZ připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 305 Kč)

    SLEVY

    • 1 dítě do 14 let na přistýlce (se 2 dospělými) = zlevněná cena v ceník
    • dítě do 14 let (z dospělé ceny) (sleva: -800 Kč)
    • junior do 23 let (z dospělé ceny) (sleva: -200 Kč)
    • senior nad 60 let (sleva: -200 Kč)
    • sleva "stálý zákazník" pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK / při přihlášení min. 50 dnů před odjezdem)
    • sleva "first minute" při přihlášení do 10.11.2022 pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK) (sleva: -200 Kč)

    Výhody nabídky