LAST MINUTE- Vánoce v Alpách - hotel u sjezdovky, skipas, bazén v ceně, POSLEDNÍ POKOJ /č.2906 - CK Turista

LAST MINUTE- Vánoce v Alpách - hotel u sjezdovky, skipas, bazén v ceně, POSLEDNÍ POKOJ /č.2906

č. 2906

Lyžařské Vánoce v Alpách pod Grossglocknerem - výborné sněhové podmínky! Skvělý skiresort Kals - Matrei , hotel*** Scol s bazénem u sjezdovky. Autobusový lyžařský zájezd nabízí skvělé sváteční vánoční lyžování v Alpách pod nejvyšším štítem Rakouska (Grossglockner 3.798m). Doprava…

6 - denní zájezd země: Rakousko
autobusem all inclusive 22.12.2022 cena od: 15 980
Lyžařské Vánoce v Alpách pod Grossglocknerem - výborné sněhové podmínky! Skvělý skiresort Kals - Matrei, hotel*** Scol s bazénem u sjezdovky. Autobusový lyžařský zájezd nabízí skvělé sváteční vánoční lyžování v Alpách pod nejvyšším štítem Rakouska (Grossglockner 3.798m). Doprava lux autobusem, ubytování s vánoční atmosférou v oblíbeném, vánočně vyzdobeném Sporthotelu*** SCOL s bazénem, saunami, all inclusive light - polední polévka, svačina a alko i nealko nápoje k večeři v ceně, plus 4 denní skipas na celý region..
NOVINKA: VÝUKA LYŽOVÁNÍ!

Klidné, bezstarostné lyžařské Vánoce s ubytováním ve vysokohorském lyžařském resortu a všemi službami. Omezte pečení a „nechte kapra žít“. Ušetřený čas věnujte lyžování a rozjímání obklopeni impozantními třítisícovými štíty Alp. Hotel leží vedle sedačkových lanovek. Nikde se nedojíždí, denní program záleží jen na Vás. Fantastické sjezdovky jsou zde obklopeny impozantními štíty Vysokých Taur. Velká nadmořská výška (1.000m – 2.600m) a okolí plné ledovců a třítisícových štítů (plus „pro jistotu“ velké množství sněhových děl) zaručuje výborné sněhové podmínky od začátku prosince do půlky dubna. Resort leží na jižní straně hlavního hřebenu Vysokých Taur, což mu občas přispěje k trochu lepšímu počasí oproti severním střediskům (navíc to je vzdušnou čarou jen 50 km do slunných Dolomit). Samotné moderní vysokohorské lyžařské středisko Kals – Matrei nabízí 8 lanovek, 7 vleků a takřka 50 km sjezdovek. Nejdelší sjezdovka z vrcholu Cimaross do Matrei má neuvěřitelných 10 km. Jednoduše skvělá vánoční lyžařská dovolená. Pro zájemce připravena výuka lyžování (počet „účastníků“ je omezen).

Vycházíme vstříc lyžařům, kteří hledají zájezd s ubytováním přímo na sjezdovce, navíc s dalšími výhodami jako je bazén, sauny, polední polévka, pivo, víno a další nápoje k večeři v ceně. V minulých sezónách byl o tyto zájezdy velký zájem. Proto jsme jej připravili také přes vánoční svátky. Vánoční atmosféra v rakouských Alpách, kde jste „nebi blíže“ než v našich městech je nezapomenutelná.

NOVINKA - výuka lyžování s instruktorem
Postrádáte jistotu v lyžařském oblouku, nebo byste rádi vylepšili svou techniku a tím i svůj zážitek z každé další zimní dovolené? Na tento zájezd s Vámi pojede certifikovaný instruktor, který má zkušenosti také z rakouského vzdělávacího systému pro výuku lyžování. Na místě bude možnost objednat si individuální, či skupinovou lekci. Výuka standardně probíhá v dopoledním a odpoledním bloku (blok = 2 hodiny výuky). Je také možno objednání výuky celodenní (2 + 2 hodiny). Výuka bude přizpůsobena především pro mírně až středně pokročilé lyžaře.
Pro skupinu se upřednostňuje alespoň částečná shoda ve věku a úrovni lyžařských dovedností. Jedná se o nabídku doplňkové služby objednávané a placené hotově na místě. Navíc mají všichni klienti CK TURISTA zvýhodněnou cenu, dle ceníku v tabulce.

Zvýhodněný ceník výuky lyžování, cena v Kč za 1 osobu
Počet osob 1 2 Skupina 3 až 5
Jeden blok (2 hod) 1.100 700 500
Celodenní výuka (2+2 hod) 2.000 1.300 900





.

skimapa Grossglockner: Matrei - Kals

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE

Program

1. den: Odjezd ve 6.15 z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc a Brno do Rakouska (možnost zvolit dalších 9 nástupních míst). Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska. Večer příjezd na ubytování a večeři (včetně nápojů) do hotelu pod lanovkou.
2. den: Po snídani předání skipasů a celodenní lyžování ve středisku Grossglockner Resort Kals – Matrei (k „staré“ lanovce cca 40 m, další nová sedačka 150 m). V poledne polévka v hotelu. Po lyžování svačina (koupání, sauny, stolní tenis atd.). V době večeře nápoje v ceně.
3. den: Po snídani celodenní lyžování v resortu Kals – Matrei. V poledne polévka. Po lyžování svačina (koupání, sauny, stolní tenis atd.). V době štědrovečerní večeře nápoje v ceně. Večer možnost posedět ve vánočně vyzdobeném baru, předat dárky, navštívit kapličku na náměstíčku, individuální vánoční program.
4. den: Po snídani celodenní lyžování v resortu Kals – Matrei. V poledne polévka, po lyžování svačina a koupání, sauny, stolní tenis aj. V době večeře opět nápoje v ceně. Večer individuální sváteční program.
5. den: Po snídani uvolnění pokojů (možnost uložení zavazadel v zavazadlové místnosti). Do 10. hodiny možno využít bazén, pak služby hotelu končí. Celodenní lyžování v Kals - Matrei. Kolem 16. hodiny ukončení lyžování, převlečení (možnost využití sprch poblíž lyžárny). Následně uložení zavazadel v autobusu a odjezd přes Vídeň a Brno (zde kolem půlnoci) do Ostravy.
6. den: Velmi brzy ráno příjezd do Ostravy (dle stavu silnic).
  • Je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením.

  • Ubytování

  • POLOHA: *** SPORTHOTEL SCOL KALS: oblíbený hotel mezi lyžaři i turisty. Leží v centru vysokohorského lyžařského letoviska Kals am Grossglockner, přímo vedle sedačkových lanovek, a nedaleko vysokohorské kabinové lanovky. Hotel se nachází v nadmořské výšce 1.400m a je oblíbeným cílem lyžařů.
  • VYBAVENÍ: Hotel tvoří 2 budovy vzdálené od sebe cca 20m. V jedné je restaurace, menší bar, hrací místnost, stolní tenis a část pokojů, ve druhé pak hezké wellness centrum (krásná panoramatická sauna, posilovna / 16.00-20.00 ), pěkný krytý bazén / 7.00-19.00 /, apres-ski bar a samozřejmě další pokoje. V obou budovách je lyžárna s vyhříváním, WIFI ve společných prostorách i na pokojích. Před hotelem parkoviště.
  • >* Vedle hotelu (cca 15m od budovy s bazénem, 40m od restaurace) leží pěkný 3. objekt resortu - alpský gasthof Alpenhof Kals Scol. V roce 2018 prošel renovací, nabízí dobrý standard, všechny výhody bohatých rekreačních i stravovacích služeb Sporthotelu (stravování ve Sporthotelu), a mírně nižší ceny.
  • POKOJE: V obou budovách dobře vybavené pokoje: sprcha/WC, plochá sat TV, fén, většinou balkón (případně terasa)
  • > Dvoulůžkové pokoje: některé s 1 – 2 přistýlkami
    > Jednolůžkový pokoj: menší než dvoulůžkové pokoje, většina bez balkonu, k dispozici jen jeden pokoj na zájezd
    >* pokoje dvoulůžkové v Alpenhofu: standardní alpské pokoje (cca 16m² - 22m², některé s možností přistýlky – patrová postel) se sprchou/WC, plochá TV.

    Stravování

    Lyžařské All inklusive light:
  • snídaně 8.00 – 9.30 formou bohatého bufetu
  • v poledne 12.30 – 13.30 polévka (plus pečivo)
  • odpoledne 16.00 – 17.00 malé občerstvení po lyžování (bez obsluhy)
  • večeře 18.30 – 20.00 formou tematických bufetů se saláty nebo výběr z menu (a saláty). V čase večeře pivo, stolní víno, nealko nápoje (hosté si nápoje sami čepují).
  • * Pozn.: časy se můžou mírně změnit dle aktuálního rozpisu hotelu

    Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 6.15 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace budou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • V CENĚ

    • Doprava autobusem
    • 4 x ubytování v pokoji standard (ložní prádlo v ceně)
    • 4 x all inklusive light - viz. popis
    • 4denní skipas HIT
    • Bazén, sauna (dle provozní doby hotelu s ohledem na epidemiologickou situaci)
    • WIFI ve společných prostorách a některých pokojích
    • Vedoucí zájezdu
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH
    • *je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením

    CENA NEZAHRNUJE

    • pobytová taxa cca 10€ (od 15 let / platba na místě)
    • doplňková služba výuka lyžování - objednání a platba hotově na místě - viz. tabulka v popisu zájezdu
    • zdravotní doklady, testy aj. v případu aktuálního požadavku pro vstup do země a při návratu dle našeho MZV a úřadů navštěvované země. Tyto „budoucí“ možné náležitosti nejsou součásti ceny zájezdu/pobytu. Jejich zajištění a úhrada bude na účastníkovi.

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 150 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna + připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 522 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna BEZ připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 366 Kč)

    SLEVY

    • dítě, junior na přistýlce = zlevněná cena v ceník
    • dítě, junior jen s 1 dospělým = sleva jen na skipas (na vyžádání)
    • sleva "stálý zákazník" pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK / při přihlášení min. 50 dnů před odjezdem)
    • sleva "first minute" při přihlášení do 30.9.2022 pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK) (sleva: -200 Kč)

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky