Wellnes - termály - výlety - Terme 3000 - hotel**** Termal, termály a aquapark v ceně /č.3802 - CK Turista

Wellnes - termály - výlety - Terme 3000 - hotel**** Termal, termály a aquapark v ceně /č.3802

č. 3802

Autobusový wellness a poznávací zájezd do úžasných termálních areálů ve Slovinsku s ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu Termal . Směřuje do nádherných, doslova gigantických termálních lázní Moravske Toplice . Většina zájezdů má v programu pouze tyto nádherné lázně, což je škoda…

4 - denní zájezd země: Slovinsko
autobusem polopenze 19.10.2023 cena od: 7 280
Autobusový wellness a poznávací zájezd do úžasných termálních areálů ve Slovinsku s ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu Termal. Směřuje do nádherných, doslova gigantických termálních lázní Moravske Toplice. Většina zájezdů má v programu pouze tyto nádherné lázně, což je škoda. V okolí lázní je několik menších, ale zajímavých turistických atraktivit. V průběhu tohoto zájezdu některé z nich navštívíme. Samozřejmě to nebude turistika jako v Julských Alpách, ale jen rekreační vycházky na okolní rozhledny, hrady, jezírka a památky. Čeká nás čarokrásná rozhledna nad vinicemi v Lendavě, prodejny a muzeum vína, hrad s muzeem v Lendavě, kostel v Bogojině projektovaný slavným architektem Plečnikem (známým z prací na Pražském hradě), romantické jezírko Bukovnica jehož okolí je dle místních pověstí doslova nabito pozitivní energií. Je zde atraktivní plovoucí mlýn a vedlejší „Ostrov lásky“ na řece Mur. Na závěr zájezdu navštívíme jeden z největších slovinských hradů Grad a monumentální rakouský hrad Riegersburg na obří skále.

Samotný „hlavní“ cíl, Moravske Toplice leží v jižní části Panonské nížiny s výbornými povětrnostními podmínkami pro všechny druhy volnočasových aktivit od začátku jara do pozdního podzimu. Lázeňské středisko Moravske Toplice je jedním z největších rekreačních komplexů Slovinska. Nový areál Terme 3000 (obří termální aquapark) nabízí 20 bazénů, peřeje, skokanský areál, obrovské tobogány (170 m, 140 m a světová atrakce „loping“) vedoucí s 22 m vysoké věže, bazény s protiproudem, perličkové masážní bazény a další lákadla. Velkou atrakcí v aquaparku i samotném hotelu Termal jsou menší bazény se zdejší mimořádnou “černou vodou“, což je speciální, velmi horká nefiltrovaná léčivá termální voda. Samozřejmostí resortu jsou kryté bazény, sauny, tenisové kurty, dětská hřiště aj. Veškeré zařízení tohoto obrovského resortu mohou využívat všichni hosté ubytování v místních hotelech SAVA. Sousední louky a park jsou rájem běžců a golfistů. V areálu se nachází tenisové kurty a fotbalové hřiště. Rekreanti si v resortu mohou zapůjčit kola i další sportovní vybavení. Mimo hotelové restaurace jsou zde cukrárny se skvělými zákusky a výbornou zmrzlinou, kavárničky, pizzerie a střední supermarket.

Výlety si zde najde každý, mnoho návštěvníků však během pobytu jen odpočívá a sportuje v termálním komplexu s bazény, skluzavkami a léčivou vodou.

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE

Program

1. den: Odjezd ve 6.15 z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc a Brno do Rakouska (možnost zvolit dalších 9 nástupních míst). Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska. V brzkých odpoledních hodinách příjezd na ubytování do hotelu Termal. Krátké seznámení s rekreačním termálním areálem. Volný program, koupání v hotelových bazénech a aquaparku Terme 3000. Bohatá večeře, následně odpočinek, možná procházka resortem, návštěva kavárny apod.
2. den: Pro zájemce (kdo nemá o výlet zájem, zůstává v rozsáhlém termálním areálu a využívá všechny jeho atrakce) ráno po snídani odjezd do vesničky Bogojina, kde je nejznámější stavbou kostel Nanebevzetí Panny Marie. Kostel je nejznámější svatyní v regionu Prekmurje. Kostel byl postaven v letech 1924 až 1927. Architektem byl Jože Plečnik. Vedle starého hlavního vchodu postavil autor dominantní válcovou věž, zvonici s charakteristickými Plečnikovými uměleckými formami. Následně přejezd na blízké výletní jezírko Bukovnica a procházka kolem jezera, návštěva infocentra s možností nákupu místních produktů. Případně přejezd k řece Mur na známé výletní místo Ostrov lásky. Procházka podél romantické řeky, návštěva infocentra a svérázného plovoucího mlýna. V poledne návrat do termálního resortu. Individuální program, koupání, sport, wellness. Večeře v hotelové restauraci.
3. den: Po snídani pro zájemce odjezd do nejvýchodnější části Slovinska, termálních lázní Lendava ležících na hranicích s Maďarskem pod rázovitými viničnými svahy Lendavských Goric. Nenáročná vycházka ke známé, ultramoderní rozhledně Vinarium na kopci o výšce 303 m. Věž je vysoká 54 metrů a má přízemí a devět pater. V horní části je prosklený vyhlídkový prostor. Je odtud krásný výhled do čtyř zemí: Rakouska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska. Do věže Vinarium Lendava lze vyjít po 240 schodech nebo výtahem. V přízemí se nachází denní bar včetně informačního centra a prodejny suvenýrů. V okolních stáncích místní pestrá vinařská a kulinářská nabídka. Vycházka za dalšími lákadly ve městě, kolem kaple Nejsvětější Trojice na Lendavský hrad. Ten byl založen již ve 12. století. Současné sídlo nechal přestavit na zámek kníže Esterhazy v letech 1712 až 1717. V 19. století byl zámek opět důkladně přestavěn a restaurován. Od roku 1973 působí na zámku lendavské muzeum. V budově zámku je k vidění archeologická expozice pozdní doby bronzové, repliky chladných a palných zbraní, vojenská technika, vlajky a další pamětihodnosti. V Lendavě lze také navštívit turistické farmy a vinotéky místních obyvatel, které nabízejí typické nápoje a pokrmy tohoto regionu. Výrobu kvalitních, především bílých vín umožňují karbonátové písky, písčité slíny a příznivé klimatické podmínky. V brzké odpoledne odjezd z tohoto kouzelného koutu Slovinska zpět do termálních lázní. Volný program, koupání, wellness, odpočinek. Večeře, možnost večerního posezení v místních podnicích.
4. den: Ráno po bohaté snídani dopolední koupání a wellness v lázních. Před polednem uvolnění pokojů a odjezd krajinou sopek z Moravských Toplic směrem na hrad a muzeum Grad poblíž hranic s Rakouskem. Pro zájemce prohlídka hradu a muzea. Případně procházka do vesničky Grad s muzeem vulkánů. Odpoledne odjezd do Rakouska, krátká návštěva exteriérů hradu Riegersburg na mohutné skále. Procházka podél hradu, možnost malého občerstvení. V Riegersburgu ukončení turistického programu. V pozdní odpoledne krátký přejezd na dálnici a dále přes Vídeň a Brno do Ostravy. Příjezd do Ostravy kolem 23. hodiny.
Pozn. program (vycházky) se přizpůsobí aktuálnímu počasí.

Ubytování

  • POLOHA: hotel**** Termal je pěkný hotel ve sportovním a termálním resortu Terme 3000, v letovisku Moravské Toplice.
  • VYBAVENÍ: Dobrý, standardní **** hotel nabízí celkem 250 lůžek, hezké pokoje s klimatizací. Je zde restaurace, aperitiv bar, hotelové lázně, sauny, zimní zahrada. Neomezený přístup do hotelových bazénů a aguaparku TERME 3000, který je s hotelem propojen krytou chodbou. Hotel se skvělým poměrem cena/výkon.
  • POKOJE:
    Dvoulůžkový pokoj: cca 20 m2 (některé s možností jedné přistýlky, která je převážně určena pro dítě do 11 let). Pokoj je vybaven dvoulůžkem, dále je zde koupelna s menší vanou nebo sprchou, WC, psací stůl, menší rozkládací pohovka, fén, sat TV, WIFI, některé s balkónem.
    Jednolůžkový pokoj: menší pokoj, podobné vybavení jako 2L, bez balkónu.
  • Stravování

    polopenze:
  • snídaně formou bohatého bufetu
  • večeře formou velmi bohatého bufetu včetně salátového a desertového bufetu
  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 6.15 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska a Slovinska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace k nim jsou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • V CENĚ

    • doprava autobusem včetně výletů
    • 3 x ubytování (ložní prádlo v ceně)
    • 3 x polopenze
    • vstup do hotelových termálních bazénů
    • denně vstup do rozlehlého termálního aquaparku Terme 3000
    • WiFi – CK neručí za kvalitu připojení a za eventuální výpadky
    • vedoucí zájezdu
    • pojištění CK proti úpadku
    • garanční fond
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • pobytová taxa cca 9€/os. (platba na místě)
    • případné vstupy do museí apod. dle individuálního rozhodnutí = platba na místě

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 150 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna "K5SN" (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 252 Kč)

    SLEVY

    • sleva "first minute" při přihlášení do 15.4.2023 (viz. podmínky CK) (sleva: -200 Kč)

    Výhody nabídky