Dolomity - týden turistiky - penzion** Schirmerhof, POSLEDNÍ VOLNÉ POKOJE / č.4802 - CK Turista

Dolomity - týden turistiky - penzion** Schirmerhof, POSLEDNÍ VOLNÉ POKOJE / č.4802

č. 4802

Vysokohorská turistika i rekreace mezi impozantními štíty severních Dolomit . V dnešní „nejisté energetické“ době ubytování v osvědčeném a oblíbeném penzionu Schirmerhof , se kterým spolupracujeme již 25 let . Výstupy na nádherné štíty, případně jednoduše dostupné romantické vysokohorské…

8 - denní zájezd země: Itálie
autobusem polopenze 21.07.2024 cena od: 11 580
Vysokohorská turistika i rekreace mezi impozantními štíty severních Dolomit. V dnešní „nejisté energetické“ době ubytování v osvědčeném a oblíbeném penzionu Schirmerhof, se kterým spolupracujeme již 25 let. Výstupy na nádherné štíty, případně jednoduše dostupné romantické vysokohorské chaty. Popřípadě pouze pohodlné vycházky pod čarokrásnými vrcholy, kolem pohádkových jezer, návštěva hradů a památek, vše v závislosti na aktuálním počasí. V programu je turistika střední obtížnosti (bez extrémů). K nástupům budeme vyjíždět autobusem CK TURISTA na vysoko položená sedla a vysokohorská parkoviště (ve výši 1.400 – 2.100 m). Především se jedná o vysokohorskou turistiku v okolí cca 50 km od našeho „domovského“ letoviska Natz. Na „kartu hosta“ doprava místními autobusy a vlaky v širokém okolí zdarma, zdarma také některé muzea, údolní lanovka Maranza aj. Okolí Natzu nabízí i vyžití pro případ zhoršeného počasí, např. hrady Rodenegg a Reifenegg, impozantní kláštěr Neustift apod.

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE

Program

1. den: Odjezd v 20.00 z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc a Brno do Rakouska, Itálie (možnost zvolit dalších 9 nástupních míst). Přeprava především po dálnici s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Itálie.
2. den: Ráno příjezd do italského jižního Tyrolska. Krátce po překročení rakousko – italské hranice výjezd na parkoviště v čarokrásném údolí Fischleintal (ve výšce cca 1.400m) pod severními stěnami asi nejznámějších štítů dolomit – Tre Cime do Laverado (Drei Zinnen). Nejjednodušší je procházka romantickým údolím s několika chatami. Dalším lehčím cílem je menší muzeum války v Dolomitech ležící nad údolím ve výšce 2.100m (dostupné také dlouhou lanovkou). Klasický je však výstup na známou chatu Dreizinnenhütte, ležíci ve výšce necelých 2.400m přímo pod monumentálními štíty Tre Cime. Výstup vede divokým údolím kolem překrásných jezer. Z chaty je možno se vrátit, nebo pokračovat na „fotografickou“ chatu Lange Alm pod nejvyšší ze tří věží Laverada. Mimořádně zdatní mohou absolvovat nejkrásnější dolomitskou „trojúhelníkovou“ túru přes chaty Büllelejochhütte (2.550m, možnost krátkého výstupu na vyhlídkový štít Croda Fiscalina 2.677m), dále populární Rufugio Zsigmondy-Comici 2.220m a zpět do údolí. Tato impozantní celodenní náročná trasa má 20km a překonává (bez štítu Croda) převýšení přes 1.400m. V pozdní odpoledne odjezd na ubytování a večeři v Natzu.
3. den: Po snídani výjezd na blízké (vzdálené jen 15 km) údolí Valser Tal. Parkování za romantickým letoviskem Vals (1.400 m), mezi 2 turistickými lanovkami. Nepřeberné možnosti turistiky, od rekreační trasy údolím na nádherné vysokohorské louky Fane Alm k chatě Gutterer Hütte 1.730m. Případně výjezdy lanovkami, nebo výstupy na místní divukrásně umístěné horské chaty, jako je Brixner Hütte 2.300m. Také náročné výstupy na vrcholy, příkladně přes malou salaš Civernona na populární štít Seefeldspitze 2.715m nad kouzelnými jezery. V podvečer návrat do Natzu na večeři, koupání, volný program.
4. den: Po brzké snídani výjezd čarokrásným údolím Villnößtal až do letoviska St. Magdalena (východisko prvých túr mladého Messnera), případně až na vysokohorské parkoviště Zanser Alm 1.700m. Výstup na vysokohorskou chatu Broslerhütte 2.040m, dále fantastickou magistrálou Munkelweg pod kouzelnými štíty na chatu Gschnagenhardt Alm 2.000m. Pokračování přes chatu Dusler Alm 1.800m zpět k autobusu. Možností túr z údolí je samozřejmě mnohem více, např. přes Schlütterhütte 2.300 m na vyhlídkový vrchol Medalges 2.454 m. Nároční mohou vystoupit na štít Tullen 2.653 m, začátkem „vzdušné“ trasy Günther Messner Steig.
5. den: Den s méně náročnou, odpočinkovou turistikou. Krátký výjezd na impozantní pevnost Franzenfeste nad řekou Isarco. Delší, zajímavá prohlídka obří pevnosti (vstup na „kartu hosta“ z našeho penzionu). Dále přejezd údolím Eisacktal na úchvatnou soutěsku Gilfenklamm u letoviska Ratschings. Průstup soutěskou (vodopády, skály), zpáteční cesta přes vyhlídku - zříceninu Reifenegg Castle. Celkové převýšení pouze 250m. Návrat na návštěvu čarokrásného Brixenu, perly severní Itálie. Návštěva dominantní katedrály se slavnou křížovou chodbou, nádherného náměstí, ulice s podloubím, zemského muzea Hofburg (na kartu) a dalších pamětihodností. Kdo má zájem, může z autobusového nádraží odjet individuálně (místní autobusy na kartu zdarma) do Natzu dříve, nebo naopak zůstat v kouzelném Brixenu déle a vrátit se až v čase večeře. V Brixenu samozřejmě také možnost nákupů a doplnění zásob.
6. den: Výjezd na největší evropské vysokohorské plató Seiser Alm do výšky 1.850m, pod čarokrásné štíty skupiny Sassolungo 3.181m. V roce 2009 tento přírodní park zařadilo UNESCO jako součást světového přírodního dědictví Dolomit. Možnost odpočinkové turistiky po nesčetných stezkách a chatách ve výškách kolem 2.000 metrů. Náročnější mohou vystoupit až na známé vysokohorské chaty Rifugio Bolzano 2.440m, s možností hřebenového přechodu na Tierser Alpl 2.450m. Nejzdatnější mohou vystoupat až na vyhlídkové vrcholy Sciliar 2.563m, případně impozantní Cima di Terrarossa 2.655m (stejně jako Gerlachovský štít). Možnost si výstupy „ulehčit“ využitím některých (spíše kratších) lanovek. V podvečer koupání u našeho penzionu.
7. den: den: Ráno odjezd údolím Pustertal opět do oblasti Drei Zinnen. Tentokrát budou túry zaměřeny na severně ležící Karnské Alpy. Příjezd na parkoviště Signaue 1.500m s lanovkami. Možnost nenáročných vycházek údolím, krátké túry bez většího převýšení na vojenskou pevnost Mitterberg, nebo výjezd lanovkami do výšky až 2.060m. Náročnější varianta vede na hlavní hřeben. Výstup na přístupné štíty Hornischegg 2.550m, úchvatným hřebenem na Hochgruben 2.538m, dále přes známou chatu Sillianer Hütte 2.440m na poslední, nejzápadnější vrchol Karnských Alp Helm 2.433m. Sestup přes chatu Rifugio Larice 1.840m s panoramatickým výhledem na protější divukrásné Dolomity. Dále k mohutné pevnosti Mitterberg 1.570m a přes další chaty zpět na Signaue. Možnost navštívit romantickou vesničku Sexto s obchody a nádherným kostelem sv. Petra a Pavla. V podvečer odjezd přes Lienz a Semmering do ČR.
8. den: Brzy ráno příjezd do Ostravy.
  • Pozn. Turistiku v horách je nutno přizpůsobit aktuálnímu počasí, povětrnostním podmínkám, zkušenostem a kondici účastníků a situaci na místě. Samozřejmě je nutné příslušné vybavení odpovídající absolvovaným túrám.

  • Ubytování

  • POLOHA: Pension** Schirmerhof: pěkný, modernizovaný penzion leží cca 200 m od centra menšího letoviska Natz (6 km od Brixenu).
  • VYBAVENÍ: velká jídelna, malý bar, další sál cca pro 30 osob, krásná sauna, jednoduchý venkovní bazén s posezením, WI-FI, nová místnost s kulečníkem a stolním tenisem.
  • POKOJE:
    > standardní dvoulůžkové pokoje: některé s možností 1-2 přistýlek (přistýlky vhodné pro dospělé osoby), sprcha/WC, část s balkónem.
    > jednolůžkový pokoj: menší pokoj bez balkónu, WC/sprcha, standardně k dispozici jeden 1-L pokoj na zájezd.
  • Stravování

    Polopenze:
  • snídaně formou bufetu
  • večeře roznášené o 3 chodech, saláty
  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 20.00 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno do Rakouska a Itálii. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace budou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • V CENĚ

    • doprava autobusem
    • výjezdy autobusem dle programu
    • 5 x ubytování v pokoji standard (vč. ložního prádla)
    • 5 x polopenze
    • 3 x za pobyt sauna (mimo příjezdový den)
    • informační materiály
    • karta hosta
    • Vedoucí zájezdu
    • Pobytová taxa
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • pojištění storna (nepov. příplatek) = 3,8 % z ceny zájezdu

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 200 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 608 Kč)

    SLEVY

    • sleva "first minute" při přihlášení do 31.01.2024 pro osoby na pevném lůžku - viz. podmínky CK (sleva: -200 Kč)
    • sleva "stálý zákazník" pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK / při přihlášení min. 50 dnů před odjezdem)
    Datum Dní/nocí D1LD/3.D-13
    červenec 2024
    21.07.2024 (ne) 8/5 11 58014 58010 9809 580 rezervovat

    Vysvětlivky

    • D: osoba v 2-lůžkovém pokoji (v některých možnost přistýlky) / os.
    • 1L: Osoba v 1-lůžkovém pokoji
    • D/3.: Osoba na přistýlce (3.osoba v pokoji) / os.
    • D-13: dítě do 13 let na přistýlce (3.,4. se 2 dospělými) / os.

    Výhody nabídky